VCU120

Vertikalskärare

Den här maskinen är helt mekanisk så det finns inga hydrauliska slangar och därför ingen risk för hydrauliskt läckage. Maskinen har en arbetsbredd på 1,2 meter och är byggd på en stadig ram. Den förskjutna designen gör att maskinen kan harva utanför traktorhjulen och ända ut till gräskanten. Maskinen klarar lätt av lager av förmultnade växtdelar som täcker gräsets rötter upp till 50 mm. Maskinen har blad med tungstensspetsar som är 2 mm tjocka. Varje blad har 10 tänder och ett bladavstånd på 50 mm som standard men finns även med ett bladavstånd på 25 mm. Arbetsdjupet anpassas med ett steglöst reglage på högersidan som ger noggrann kontroll på hur djup på bladen går.

Vertikalskärarenhet TRILO VCU200 är särskilt designad för idrottsplatser, platta områden och parker och är lösningen på alla dina problem med förmultnade växtdelar som täcker gräsets rötter.

  • Tar bort förmultnade växtdelar vid gräsrötterna
  • Ger ökad luftning
  • Bättre resultat av gödning
  • Ökar vattengenomträngning
  • Tidigare grönskning om våren

Gräsets naturliga tillväxthastighet saktas ned när ett lager av förmultnade löv, gammalt gräsklipp, döda rötter och mossa har byggts upp. Det leder till minskad motståndskraft mot sjukdomar och därmed ökad sårbarhet och problem med tillväxten. Grästes yta skivas uppifrån, bladen kommer bakifrån där en uppåtriktad skåra redan har gjorts. Detta förhindrar att ytan dras uppåt på känsliga ställen och förebygger skador.

Längd2x 22 kg each
Höjd77 cm
Vikt180 kg
Bladtjocklek2 mm (opt. 3 mm)
BladdiameterØ 370 mm
Front rollerØ 120 mm
Hk krav20 Hp
Antal blad24
PTO540 rpm
TrepunktskopplingCat. I
Transportbredd145 cm
Arbetsdjupdown to 50 mm
Arbetsbredd120 cm