VCU240

Vertikalskärare

Vertikalskäraren TRILO VCU240 är särskilt designad för idrottsplatser, platta områden och parker och är lösningen på alla dina problem med förmultnade växtdelar som täcker gräsets rötter. Gräsets naturliga tillväxt hindras av mosslager, löv, döda rötter och gräsklipp som täcker gräsrötterna. Det leder till minskad  motståndskraft mot sjukdomar och därmed ökad sårbarhet och problem med tillväxten.

Den här maskinen är helt mekanisk. Den har inga hydrauliska slangar och kan inte läcka. Maskinen klarar lätt av lager av förmultnade växtdelar på upp till 40 mm. Harvbladen har 5 tänder vilket ger en längre livslängd. Maskinen är utrustad med 3 mm tjocka blad med 30 mm mellanrum som standard. Arbetsdjupet anpassas med ett steglöst reglage på höger- och vänstersida som flyttar den främre valsen mot harvens blad.

Vertikalskärarenhet TRILO VCU200 är särskilt designad för idrottsplatser, platta områden och parker och är lösningen på alla dina problem med förmultnade växtdelar som täcker gräsets rötter.

  • Tar bort förmultnade växtdelar vid gräsrötterna
  • Ger ökad luftning
  • Bättre resultat av gödning
  • Ökar vattengenomträngning
  • Tidigare grönskning om våren

Gräsets naturliga tillväxthastighet saktas ned när ett lager av förmultnade löv, gammalt gräsklipp, döda rötter och mossa har byggts upp. Det leder till minskad motståndskraft mot sjukdomar och därmed ökad sårbarhet och problem med tillväxten. Grästes yta skivas uppifrån, bladen kommer bakifrån där en uppåtriktad skåra redan har gjorts. Detta förhindrar att ytan dras uppåt på känsliga ställen och förebygger skador.

Längd66 cm
Höjd77 cm
Vikt430 kg
Bladavstånd30 mm
Bladtjocklek3 mm
KategoriI-II
BladdiameterØ 270 mm
Front rollerØ 120 mm
Hk krav18 Kw (25 hp)
Antal blad80
Transportbredd265 cm
Arbetsdjup40 mm max.
Arbetsbredd240 cm